Kolding Realskole afholdt mandag den 14. september 2020 generalforsamling i skolens hal.
På grund af COVID-19 var programmet skåret ind til kun at indeholde den vedtægtsbestemte dagsorden for generalforsamlingen.
Bestyrelsesformand Per Stabels beretning kan læses her:
Det har på flere områder været et anderledes skoleår, end vi havde regnet med, da vi startede sidste sommer. Der er sket mange forandringer siden sidste generalforsamling. Særligt nærværende opleves fire store opgaver, som vi har arbejdet med.
Skolelederskift
I april måned meddelte vores daværende skoleleder Dorte Svane Peschardt, med baggrund i et ønske om at søge nye udfordringer, at hun ønskede at fratræde sin stilling. Det har været en stor opgave at skifte skoleleder på en så stor og en så fremtrædende skole som Kolding Realskole. I den sammenhæng har lederteamet bestående af vores afdelingslederteam og ansatte, bestyrelsen og vores konstituerede skoleleder gjort en umanerlig stor og kompetent indsats, der har styret os sikkert igennem. En særlig tak lyder for den ekstraordinære indsats til alle, der har taget ekstra ansvar, lagt umanerligt mange timer og virkelig ”steppet op” og hjulpet Kolding Realskole godt og styrket igennem denne proces. I så stor en forandring har lærernes og forældrenes opbakning været enorm. Denne opbakning er vi på vegne af Kolding Realskole på én og samme tid ydmyge omkring og taknemmelige for. Vi startede i forlængelse heraf primo maj en rekrutteringsproces efter en ny og stærk skoleleder.
Covid-19
I det sidste halve år har hele samfundet været lukket ned eller kørt på halvt blus med alle de implikationer, der følger for både arbejdspladser, institutioner og den enkelte i form af en generel utryghed. Genåbningen i trygge rammer og med forskellige og omskiftelige meldinger fra myndighederne og embedsværket har krævet meget af skolen, af eleverne og ikke mindst af forældrene. Vi åbnede i første omgang for de ”små” klasser og siden for vores lidt ældre elever. Covid-19 er stadig i spil, og vi må konstatere, at samfundssind og foranstaltninger har bragt os godt igennem. Det er en indsats, vi alle – som samfund, skole og forældre – bør være stolte af at have gennemført med alle de gener, det har bragt. Tak til vores lærerteam og ansatte for en hurtig og kompetent omstilling til helt nye undervisningsformer og samvær.
På Realskolen vælger vi at følge myndighedernes anbefalinger i forbindelse med Covid-19, og der hvor myndighederne ikke har anbefalinger, går vi yderst varsomt frem. Det har påvirket vores skole og vores børns muligheder. Særligt eksamener, sidste skoledag, ryste-sammen arrangementer og lejrskoler i udlandet har været ramt. Vi takker for alles forståelse for dette.
Bygninger og ejendomme
De seneste to år har vi sammen med Kolding Kommunen fundet fælles fodslag om en helt ny og samlet destination for Kolding Realskole. En bynær destination hvor vi i den grad får og bygger faciliteter inde som ude, der støtter os i at samle skolen på én adresse – frem for de 9 ejendomme vi har i dag. En skole hvor SFO og indskoling samles med overbygningen og med idrætsfaciliteter. En skole hvor forældre nemmere kan aflevere deres børn, hvor lærere kan parkere og en skole, hvor vi tager rigtig fat i den pædagogiske udvikling og trivsel. Det er vigtigt at understrege, at bestyrelsens fokus i dialogen er at skabe optimale rammer for skolen. Vi har de seneste fem-seks år ikke optaget flere elever, og det er for så vidt heller ikke intentionen fremover. Men bedre rammer for lærerne, øvrige ansatte og for vores børn er i absolut højsæde.
Lige inden ferien faldt endnu en vigtig brik på plads ift. ejendomsrokaden i 2023. Finansudvalget har netop godkendt et såkaldt aktstykke, som gør, at kommunen og Kolding Realskole nu kan gå til forhandlingsbordet og sammen lave de mere formelle aftaler omkring dette. Vi ser frem til sammen med forældre og kollegiet at skabe en fantastisk og sammenhængende skole i fuglekvarteret – på den tidligere Dronning Dorothea skole. De seneste mange års rettidig omhu økonomisk og en rigtig god relation til kommunen gør, at vi nu kigger ind i en unik mulighed. Pt forhandles købsaftalen med Kolding Kommune, hvor langt de fleste punkter allerede er vinget af.
Ansættelser og styrkelse af organisationen
Nye ansættelsesprocedurer og en stærk søgning efter de bedste ressourcer – såvel lærere som SFO-leder – gør, at vi har lykkedes med at få de allerbedste med om bord. Vi har en del åremåls-ansættelser, der udløb op imod sommer, en række lærere er gået på pension, og dermed har vi søgt en del ressourcer. Derudover har vi søgt en stærk leder til vores SFO, som er udgangspunktet for en stærk indskoling. Vi har været overvældede af interessen, og det har været godt at se ansøgerfelterne til de ledige stillinger.
I maj/juni har vi haft gavn af en konsulent og tidligere skoleleder til at hjælpe vores dedikerede afdelingslederteam og vores konstituerede skoleleder godt på vej. Der er arbejdet meget med lærerkollegiets samhørighed og trivsel, med nye processer og med en yderligere professionalisering af skolens måde at håndtere knap 1000 elever, 125 ansatte og os 2500 forældre på.
Vi satte os målet om hurtigt at kunne præsentere vores nye skoleleder, og lige før ferien blev det en realitet, og vi kunne melde ud, at Wilhelm Hallum og skolen har indgået aftale. Vi ser frem til Wilhelms virke som skoleleder, og Wilhelm er bestemt kommet godt fra start.
Skolens økonomi
Vi har en stærk økonomi, som ligger inden for rammerne af Privatskoleforeningens anbefalinger. Om lidt gennemgår Bendy regnskabet, som endnu en gang vidner om, at der er styr på økonomien, hvilket er en forudsætning for, at vi kan blive ved med at udvikle skolen.
Som jeg indledte beretningen, har skoleåret ikke været, som vi regnede med. Det har betydet, at vores lærere i den grad har udvist fleksibilitet og kampånd ift. nye undervisningsformer i en usikker periode, vores ledelse har arbejdet meget hårdt, og bestyrelsen har været på skolen dagligt i flere perioder. Alle forældre har måttet tilpasse sig nye regler og restriktioner, som har vendt op og ned på alles liv og hverdag.
Alt dette har kun kunnet lade sig gøre, fordi vi alle i den grad har villet fortsætte med at give vores børn trygge rammer, læring og dannelse, og fordi vi har passet på hinanden og os selv.
Herfra skal lyde en tak til alle for jeres indsats med at få det hele til at fungere – TAK.
Ved valget til bestyrelsen blev Henrik Lindved genvalgt.
Som 1. suppleant blev valgt Peter Thorning og som 2. suppleant Jens Rubæk.
Efterfølgende konstituerede bestyrelsen sig således:
- Per Stabel (Formand)
- Jørgen S.V. Galsøe (Næstformand)
- Henrik Lindved
- Anders Flaskager
- Anja Clemmensen
- Peter Thorning (1. suppleant)
- Jens Rubæk (2. suppleant)