Kolding Realskole flytter
Når skolen slår dørene op til skoleåret 2024-25, bliver det på en ny adresse. Efter 133 år med en skole i hjertet af Kolding flytter vi.
Vi har overtaget skolen på Dyrehavevej. Den planlagte flytning har været længe undervejs, men nu står det helt klart. Håndværkerne arbejder på højttryk. Vores nuværende bygninger skifter hænder, og vi er så småt ved at pakke skolen ned.
Kolding Realskole har gennem skolens snart 134 år lange historie været en fast del af bymidten. Det har den faktisk været siden starten i 1890, hvor Frøken Strårups institut og Løjtnant Hansens Drengeskole blev lagt sammen til én skole i Blæsbjerggade. Skolen flyttede til Langelinje, hvor også den første grønne låge så dagens lys. Senere udvidede skolen, og fik også lokaler på Døtreskolen. I 1977 overtog skolen den tidligere tekniske skole på Vesterbrogade 6. Her er vi stadig – i et patchwork af bygninger.
Den grønne låge blev for mange symbolet med Kolding Realskole, og lågen har da også fulgt med flytningerne gennem årene.
Vi står nu igen overfor en flytning. En flytning der er den største i skolens historie. Meget ofte får vi spørgsmålet “Flytter lågen med?”. Det korte svar er JA. De nuværende låger har efterhånden nogle år på bagen, så det er uklart om de vil kunne overleve en flytning. Men lågen bor i os alle, så lågen vil flytte med. Om det bliver i en 1:1 fysisk låge, som et gyngestativ, som en port ind til Dyrehavesalen eller noget helt andet – det vil vi glæde os til at vise jer, når vi slår dørene op til vores gamle skole i lidt nyere lokaler.
Følg med herinde, hvor vi løbende vil dele nyt fra byggeriet.
Det kan være svært at forestille sig, at det der nu er en byggeplads, om lidt skal danne rammerne om børnenes skolegang. Men måske disse billeder kan hjælpe lidt.
Når man kommer til skolen, mødes man af grønne træer.
Bag de mange ruder vil der i kælderplan være faglokaler. Her bliver plads til at udfolde sig kreativt i billedkunst og håndværk-design. Her vil man kunne lave forsøg og eksperimenter i fysik, science, biologi og natur/teknologilokalerne. Her vil man kunne øve sig på madlavning.
Vi får nogle helt fantastiske faglokaler, der både er helt opdaterede og rummer de elementer der skal til, for at kunne skabe god undervisning. Vores dygtige faglærere har været med i planlægning og indretning, så der er taget hensyn til selv den mindste detalje.
Skolens stueplan rummer klasselokaler og grupperum til eleverne i 0.-6.klasse. Men ikke nok med det, så rummer stueplanet også vores SFO. Billederne viser de eksisterende faglokaler, hvor der enten brydes helt ned – eller blot istandsættes og genanvendes.
I SFOen kan børnene efter endt skoledag kunne bolte sig i de mange aktivitetsrum, i et stort fællesrum med køkken og naturligvis ude i den store skolegård, der ligger lige ude foran døren. Vi glæder os SÅ meget til at SFOen og skolen vokser helt sammen. Billedet viser fællesrummet.
På øverste etage skabes et helt særligt ungemiljø. Her skal Realskolens 7.9.klasses elever modtage undervisning, lære, dannes og være sammen. På øverste etage er der adgang til skolen PLC, hvor bøger kan lånes, man søge hjælp hos skolens faglige vejledere og man kan finde plads til at mødes i et fagligt fællesskab. Efter endt skoletid kan man mødes i PLC og lave lektier. Billedet her er et kig mod gangen og fællesområdet for overbygningseleverne.
Ude foran skolen var der tidligere en pedel-bygning. Her skal man finde sit kreative blik frem. Inden længe vil en musik-bygning tone frem med to store musiklokaler og dertilhørende øvelokaler. Fra det store åbne hul kan man se ind i Bogtårnet. Et tårn af læring og rammen om PLC. I Dyrehavesalen skal vi mødes hver morgen til morgensang.
Snart besøger vi byggepladsen igen, og så vil vi opdatere med nye billeder og en status på byggeriet.
Kontakt skolen for opskrivning på venteliste på 75 52 05 00.