A
Afgangsprøver og årsprøver
Eleverne i 9. årgang indstilles til folkeskolens Afgangsprøve – FP9 – i fagene dansk, matematik, engelsk, tysk, fransk, naturfag – indeholdende geografi, biologi, fysik, samt kulturfag – indeholdende historie, kristendom og samfundsfag.
Eleverne i 7. og 8. årgang afslutter skoleåret med årsprøver enten skriftligt eller mundtligt i de boglige fag.
B
Befordring
Der udbetales et beløb (ligeligt fordelt) til alle vores elever bosiddende uden for postnr. 6000. Beløbet trækkes fra skolepengeopkrævningen i juni. Der skal ikke afleveres ansøgning.
Desuden kan der til syge og invalide elever søges tilskud fra en særlig pulje.
Bestyrelsen
Bestyrelsen for den selvejende institution “Kolding Realskole” vælges af forældrekredsen på den årlige generalforsamling. Ved generalforsamlingen den 22. juni 2021 blev følgende valgt:
- Peter Thorning (Formand) Tlf. 25 27 76 09
- Anja Clemmensen (Næstformand)
- Henrik Lindved
- Jens Rubæk
- Bruno Hansen
Bibliotek
På Kolding Realskole råder vi over et veludbygget bibliotek på ca. 36.000 bind. Udlånet er stort. For ikke afleverede bøger opkræves erstatning.
Skolen benytter sig også af Pædagogisk Centers samling af undervisningsmidler og Kolding Bibliotek.
Skolebiblioteket ledes af skolebibliotekarerne Aase Bentofte Jakobsen, Helle Bøttzau og Lone Mølholm Bertelsen.
C
Computer/IT
Anbefaling til computer:
Skolens netværk håndterer både Mac-og Windows computere.
Vi anbefaler generelt, at en computer ikke er ældre end 2-3 år. Den skal problemfrit kunne anvende Office 365.
Hvornår medbringes en computer:
Fra 0.-3. årgang har skolen bærbare computere samt tablets til brug i undervisningen. Fra 4.-10. årgang skal eleverne selv medbringe en computer (ikke tablets)
Onedrive-Office 365:
Når man er elev på Kolding Realskole, forventes det, at eleven installerer Onedrive med Office 365 via http://intranet.easyiqcloud.dk
Hver elev tildeles en sky med mailboks, kalender og 5 office pakker til rådighed, som familien kan bruge. Se vejledning til installation af Office 365 på elev–og forældreintra under links. Det forventes, at eleverne har installeret Office 365 inden skolestart. I tilfælde af problematiske installationer vil skolens IT-vejledere være behjælpelige.
Beskrivelse af skolens IT-ressourcer:
Unilogin:
Alle elever får tildelt et Unilogin med brugernavn og kode. Det følger dem i hele deres skoletid, grundskole og ungdomsuddannelse. Unilogin er et indgangslogin til alle skolens digitale IT-ressourcer.
Printere:
Skolens printere fungerer som Cloudstationer, hvilket betyder, at eleverne printer via en sky/link http://print.koldingrealskole.dk Printerstationerne er placeret rundt omkring på skolen, og eleverne kan selv vælge, hvor de ønsker at udskrive.
Digitale læringsmidler:
Skolen har et bredt udvalg af digitale IT-portaler til brug i undervisningen for lærerne og eleverne. Se portalerne via Onedrive (http://intranet.easyiqcloud.dk) under mappen Skolelinks.
Netværk:
Vi kører med et Cloudbaseret netværk fra Cisco-Meraki. Fiberforbindelsen på skolen er pt. 500/500 Mbit forbindelse.
Derudover har vi installeret en smartshareboks på skolens netværk, som danner demokrati på netværket, og som sørger for at fordele fiberforbindelsen ligeligt mellem skolens brugere.
F
Ferieplan
Forsikring
Skolen har en kollektiv ulykkesforsikring, der dækker dødsfald, invaliditet, tandskader og brilleskader i skoletiden (herunder lejrskoler o.lign.). Skolen dækker også skader på personlige ejendele, hvis det kan påvises, at den kan stilles til ansvar (manglende vedligeholdelse m.m.). Er der tale om, at en anden elev har begået skaden, dækker vedkommendes ansvarsforsikring.
Forsømmelser/fravær
Vi har som målsætning, at alle vore elever får det optimale ud af deres skolegang på Kolding Realskole. En af de helt afgørende forudsætninger for skolemæssig succes er, at skolegangen ikke afbrydes af unødigt fravær. Klasselæreren kan godkende 1-2 fraværsdage. Alt fravær derudover skal godkendes af skoleledelsen. Ved godkendelse af fravær tages elevens fraværsdage og faglige trivsel i betragtning.
Friplads
Der er gennem finansloven skabt mulighed for, at forældre kan søge om fripladstilskud til dækning af skolepengene fra 0. til 9. kl. og SFO fra 0. til 3. klasse.
Senest den 31. maj skal der søges om friplads for det kommende skoleår.
G
Generalforsamling
Generalforsamlingen er skolens højeste myndighed. Generalforsamlingen for skoleåret 2021/22 afholdes den 20. april 2022.
Glemte sager
Glemte beklædningsgenstande opbevares i kælderen. Ikke afhentede effekter doneres til velgørende formål i efterårsferien, juleferien, påskeferien og sommerferien.
I
Idræt
Alle elever deltager i idrætsundervisningen og går efterfølgende i bad.
K
Karaktergivning
Der gives karakterer i 6.-9. årgang. 6. årgang får løbende karakterer for deres projekter og afleveringsopgaver. 7.-8. årgang får karakterer i december og juni måned. 9. årgang får karakterer i december og igen i april. Aprilkaraktererne er samtidig de endelige årskarakterer, idet disse skal være givet inden de skriftlige afgangsprøvers start.
12 Karakteren 12 gives for den fremragende præstation, der demonstrerer udtømmende opfyldelse af fagets mål med ingen eller kun uvæsentlige mangler.
10 Karakteren 10 gives for den fortrinlige præstation, der demonstrerer omfattende opfyldelse af fagets mål, med nogle mindre væsentlige mangler.
7 Karakteren 7 gives for den gode præstation, der demonstrerer opfyldelse af fagets mål med en del mangler.
4 Karakteren 4 gives for den jævne præstation, der demonstrerer en mindre grad af opfyldelse af fagets mål, med adskillige væsentlige mangler.
02 Karakteren 02 gives for den tilstrækkelige præstation, der demonstrerer den minimalt acceptable grad af opfyldelse af fagets mål.
00 Karakteren 00 gives for den utilstrækkelige præstation, der ikke demonstrerer en acceptabel grad af opfyldelse af fagets mål.
-3 Karakteren -3 gives for den helt uacceptable præstation
Konfirmation
Konfirmationsforberedelsen placeres i 7. eller 8. årgang. Ugedag og tider fastlægges fra år til år af byens præster i samråd.
For 8. årgang gælder, at de den dag, der er konfirmationsforberedelse, først møder til 3. time.
I 7. årgang er der ikke reserveret plads i skemaet til konfirmationsforberedelse. De elever, der skal gå til præst i 7. klasse, må derfor påregne en del gener, da det vil gå ud over de samme fagtimer hver uge. Det er elevens eget ansvar at holde sig a jour med faget, lektierne osv. Praktiske forhold aftales med skolen.
For elever fra udenbys sogne er der mulighed for, hvis den lokale konfirmationsforberedelse ligger på andre dage og tider, at følge forberedelsen her i byen og derefter at blive konfirmeret lokalt.
Konfirmation giver kun ret til én blå mandag.
Konfirmationskalender og indskrivning
Disse kirker har traditionelt et tæt samarbejde med Kolding Realskole, i og med at der er mange konfirmander fra de pågældende sogne på Realskolen.
Se kirkernes hjemmesider for oplysninger om konfirmation og indskrivning:
Dalby Kirke
Harte Kirke
Lejrskov-Jordrup Kirke
Sankt Nicolai Kirke
Ønskes konfirmation i andre kirker, tager familien selv kontakt hertil.
Kropslig udsmykning og påklædning
I forlængelse af vores krav om en gensidig respekt er vi meget bevidste om de signaler, vi sender til hinanden. Vi oplever dagligt, at de små elever spejler sig i de store, både når det angår sprog, tøj o.l.
Det er vores holdning, at synlige piercinger (næse, øjenbryn, læbe o.l.) samt tatoveringer udelukkende bør tilhøre den del af ungdomslivet, som ligger efter grundskolen. Denne type udsmykning er derfor ikke forenelig med skolegang på Kolding Realskole.
Af samme grund skal overdele (herunder t-shirts, toppe o.lign.) dække en passende del af overkroppen. Korte t-shirts, der efterlader bar mave, samt nedringede bluser er derfor ikke en mulighed på Kolding Realskole.
Huer, hatte og caps tilhører udendørs beklædning, derfor går man ikke med det inde på skolen eller i undervisningen. For anden hovedbeklædning kan der dispenseres efter aftale med skolelederen.
L
Lejrskoler
En af skolens gode og levende traditioner er, at vi giver eleverne oplevelses- og dannelseslejrture. Der skal være et mål med det, der planlægges, og et gennemarbejdet program udarbejdes til elever og forældre. Når eleverne er på rejse med skolen, er der tale om undervisning under andre former end til hverdag.
4-6. klasse er tildelt 6 overnatninger, som frit kan fordeles på 4., 5. og 6. skoleår. Rejsemål er i Danmark og Norden. Klasselæreren og en af klassens øvrige lærere deltager pr. klasse.
6. klasse: Rejser i uge 36. Der er en god tradition for, at 6. årgang tager til Bornholm.
Prisen for lejrskoler er inkluderet i skolepengene.
7. klasse: 2 overnatninger til hytte-/rystesammentur i nærområdet i uge 34/35/36. Klasselæreren og en af klassen øvrige lærere deltager.
Prisen for lejrskoler er inkluderet i skolepengene.
9. klasse: 4 overnatninger til udlandsrejse i Europa, der som udgangspunkt ligger i uge 37. Klasselæreren og en af klassens øvrige lærere deltager.
Prisen for lejrskoler er inkluderet i skolepengene.
Lektiecafé
Lektiecafé fra 2. til 4. årgang er på Hovedskolen mandag til torsdag fra kl. 12.50 til kl. 14.30 og fredag fra kl. 12.50 til 13.35. Alle elever er velkomne i lektiecaféen, men det er vigtigt, de har lektier med, da lektiecaféen ikke er en pasningsordning – og ej heller et sted hvor man venter på at blive hentet.
Lektiecafé fra 5. til 9. årgang foregår på Biblioteket, og eleverne kan deltage i lektiecaféen efter behov mandag til torsdag fra kl. 12.50 til 15.15 og fredag 12.50-14.30. I det tidsrum vil der være en lærer til rådighed, der dels sørger for arbejdsro i lokalet og dels vil hjælpe de elever, der måtte have behov for det.
Elever, der har svært ved at leve op til skolens forventninger om at lave lektier, kan blive bedt om at gå i lektiecafé af deres faglærere.
Lektier
For at eleverne kan få det største udbytte af deres skolegang, forventer vi, at de møder velforberedt i skolen. Derfor må eleverne påregne, at der både er mundtligt og skriftligt hjemmearbejde. Det at lave lektier betyder også, at der indøves gode arbejdsvaner, som senere i uddannelsesforløbet kan komme eleverne til gode.
M
Madordning
Skolen er tilknyttet madordningen Sund Skolemad Kolding. Eleverne har her mulighed for at få et varmt måltid mad (kan bestilles frem til kl. 07.00 samme dag, som det ønskes leveret). Maden udleveres fra kl. 11.25 i skolens kantine og på Hovedskolen.
Skolen er ligeledes tilknyttet mælkeordning.
Læs mere om ordningerne på Intra (under Links), på Skolemælk og på Sund Skolemad Kolding
Mobiltelefoner
Kolding Realskole er mobilfri. Dels er telefonen ofte et forstyrrende element i undervisningen, dels er det sundt for den enkelte elev og sammenholdet i klassen, at man taler sammen i stedet for at kigge ned i hver sin telefon. Derfor vil vi gerne give eleverne et digitalt frikvarter.
Eleverne afleverer deres telefon til læreren i 1. time. Læreren låser dem inde i et sikringsskab i klassen. Sidste times lærer udleverer telefonen igen.
Elever der bærer Apple watch, sætter uret på flytilstand i hele skoletiden.
Har man som forældre brug for at komme i kontakt med sit barn, kan man ringe til skolens kontor.
I forbindelse med eksamen er det ikke tilladt at medbringe mobiltelefoner, og en overtrædelse af denne regel medfører øjeblikkelig bortvisning fra eksamen.
Mobning/digitale medier og gensidig respekt
Vi vil ikke acceptere mobning. Det strider mod skolens værdigrundlag. Dog kan vi ikke undgå, at det kan foregå. Vi gør vores yderste for at tage fat om det og de elever, der er involveret. Det handler både om mobning i skoletiden og på de digitale medier i fritiden. Vi forventer, at såvel elever som forældre bakker op.
Det er vigtigt, at I som forældre forholder jer til jeres børns digitale sprog og trafik. Man skal vise respekt for hinanden og hinandens forskellighed. Alle elever bør trives. Det er en afgørende forudsætning for et godt og givende skoleforløb.
Skolens formålsparagraf hviler på solide begreber som ”gensidig respekt samt tryghed for den enkelte”. Vi vil derfor naturligvis ikke acceptere adfærd, som sår tvivl om netop skolens værdimæssige grundlag. Vi vil en ordentlig og respektfuld omgangstone.